Hogyan gyakoroljunk chi kungot

A következőkben kifejtem azt a 3 szempontot, hogy hogyan gyakoroljunk chi kungot:

  1. Az első és legfontosabb, hogy csak csináld! Csináld önmagáért, azaz a gyakorlat végzéséért és mert jó érzés csinálni. A flow állapot részben gyermeki hozzáállást igényel, tehát csinálod, mert szereted csinálni, elvárások nélkül, nem időre, nem mert muszáj, nem pénzért, hanem mert jó. Ha eltávolodtál már ettől az állapottól jusson eszedbe hogyan játszik a gyerek, játszik, mert szeret játszani és jól érzi magát benne. A túl sok akarásnak nyögés a vége és a túl sok miért a fejedben tart és zajt okoz, a túl sok elvárás leválaszt a jelen pillanatról, ezek rontják a tudat megfelelő állapotát, amelyben érdemes gyakorolni.
  2. 3E: több Energia, Erő, Egészség! Persze tudom, hogy célok munkálnak benned is, ez még nem baj, csak figyelj oda a megfelelő hangsúlyokra, hogy ne menjen az előbbi rovására. Javaslom célok helyett inkább irányaid legyenek. Milyen irányok? Hát a gyakorlással egyrészt energikusabb leszel, ha lemerültél, stresszes vagy, akkor pl. jobb kedved, több a kapacitásod lesz bármivel is foglalkozol. Másodszor egyre erősebb leszel, ha hiányzik az életerő vagy könnyen kibillensz, akkor pl. stabilabb, kiegensúlyozottabb, teherbíróbb leszel és megfelelő hangsúllyal még fizikailag is erősödsz az izmok, inak szintjén. Harmadszor egyre egészségesebb leszel, mert a 8 brokát és a Bian egészségmegőrző gyakorlatsor, amely a szervek és meridiánok karbantartását és harmonizációját végzi. Ezt te tudod, hogy neked miért jó most éppen, ha nem vagy fitt és immunis a tél kiborítani a bilit. Ezzel kifejezetten foglalkozunk, hiszen a csikung évkör aktualitása, hogy az adott évszakban hogyan álljunk helyt kívül és belül.
  3. Megfelelő mindset! Legyen benned egy megfelelő szándék, amiért Te épp Most csatlakozol és csinálod a gyakorlást! Hiszen jó dolog a több energia, de mindenkinek másra kell. Te hová irányítod az energiádat? Lehet, hogy gyógyulni akarsz, vagy fogyni, vagy az intuíciódat fejleszteni, vagy önbizalomban erősödni, vagy a párkapcsolatodon javítani. Ez egy plusz figyelem és opcionális réteg a gyakorlás mélyebb layerében és benned is mélyebben munkál. Mert ahol a figyelem, ott az energia nemcsak a taichiban, hanem az életben is. Ez a mágikus összetevő, amit te raksz bele, én adom a 3E-t. Ez egy haladó szintje a gyakorlásnak, ha még meredeknek érzed ezt a pályát, akkor maradj a 2. es pályán a 3E-nél, az is több, mint elég 🙂
hogyan gyakoroljunk chi kungot

Hogyan gyakoroljunk chi kungot – ehhez ingyenes gyakorló videókat itt és itt találsz.

Tudtad, hogy a rizskeksz látványa nem csillapítja az éhséget? Kapcsolódj be a gyakorlásba te is! Aktuális programok itt, fb események itt, online kurzusok az online e-learning felületen itt.

Sápi Ádám, 2022-jan, további írásaim

Visits: 390 | Today: 0 | Total: 111948

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük