Kemény és lágy a Tai Chiban – Képességek a tai chiban 2. rész

Eddig úgy tűnhetett a tai chi lágy, pedig lágy és kemény. A tai chi teljes, a kör, ha teljes akkor nem lehet csak lágy, mert az az egyik oldal csak, a jin, hiányos volna a történet, hol maradna a másik fél? A tai chi jin és jang, teljesség, az egy. Nézzük csak az erőt, folytatódjék hát üde kis tai chi chuan online kurzusunk..

Ezúttal szintén a tai chi komolyabb szintjeit demonstráljuk, pontosabban Chen Bing, most a férfi oldal kapjon teret. Ő a chen stílus mestere, nagyon jól látszik ahogyan a vízszerűen áramlik a test, hihetetlenül finomhangolt testtudat. Bing demonstrálja a belső stílus egyik gyümölcsét a fa jin-t, azaz robbanó erőt, jól látszik, ahogyan a forma közben gyűjt, halmoz, majd időről időre kirobbantja ezt az energiát. Nagy kedvencem, mert egyszerre belső és külső, lágy és kemény, mint a jó férfi az amazóniai bennszülöttek szerint, két tulajdonsága van: kemény és lágy. Sajnos nem lehet elégszer megnézni, Íme:

Legközelebb az iménti formát végrehajtó mester nagypapájáról mesélek, illetve bitang erős női combokról is lesz szó, mert a kínai mondás szerint “erős comb a hosszú élet titka”, megvizsgáljuk miért is.

Ez egy másik cikk, itt is a kemény és lágyról beszélek Bruce Lee kapcsán..

Tetszett? Ne maradj le a folytatásról! További epizódok a Képességek a Tai Chiban cikk sorozathoz:

  1. rész: A formagyakorlat – a lágy box?
  2. rész: Kemény és lágy – így teljes a tai chi
  3. rész: Földelés képessége és erős combok
  4. rész: Az ellazultság és központosultság
  5. rész: Körkörösség – páros gyakorlatok
  6. rész: hamarosan

Tudtad, hogy a rizskeksz látványa nem csillapítja az éhséget? Kapcsolódj be a gyakorlásba te is! Aktuális programok itt, fb események itt, online kurzusok az online e-learning felületen itt.

Sápi Ádám, 2021
Visits: 553 | Today: 0 | Total: 107547

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük