Tai Chi Kör – Körkörös és hajlékony a Tai Chiban – Mesék az erőről 4.

Tai Chi és a kör. Tai Chi alkalmazását gyakran hasonlítják ahhoz, mint amikor egy levegővel teli labdát egy vízzel teli kádba helyezünk. Ha a labdát nyomjuk lefelé ujjunkkal az mindig kifordul az erő irányából, ez a gömbfelület miatt adódik, ezért fontos a körkörösség elve. Ha tenyérrel vagy ököllel rácsapunk, akkor is kifordul az erő irányából vagy lesüllyed és az erőt magába szívva, átalakítva azt, kiugorva a vízből visszaadja azt. Próbáld ki és megérted az energia befogadás, átalakítás, visszaadás és a rugalmas erő elvét. A tai chi a kör mentén érvényesül.

tai chi kör

Az energia és erő nem ugyanaz, az energia az izomzatból az erő a csontokból származik. Ezért az energia lágy, élő és hajlékony, az erő kemény, halott és merev. Az energia kibocsátás hasonlatos egy nyíl kilövéséhez, amely az íj rugalmasságára és a húrra épül, ezek ereje rugalmasságukból ered. Mindez hasonlatos a labda víz alá nyomásához. A qi-t helyesen ápolod a körkörösség mentén, akkor mindig lesz felesleg.

Mesék az erőről további részek..

Sápi Ádám, 2020-08

Tudtad, hogy a rizskeksz látványa nem csillapítja az éhséget? Kapcsolódj be a gyakorlásba te is! Aktuális programok itt. Online kurzusok itt.

Visits: 1157 | Today: 1 | Total: 118507