CHI KUNG ÉS TAI CHI képzés online

Integrál CHI KUNG ÉS TAI CHI KÉPZÉS ONLINE és ÉLŐ – alap képzés 5 modulban 6 hónapban, kíséréssel indul január és szeptember

Az chi kung és tai chi online, kísért képzés 6 hónapot ölel fel és 5 modulban mutatja be a taoista hagyomány tanait, módszereit, mozgásformáiból 3 chi kung gyakorlatsort (mozgáskultúra és test-tudat, egészségmegőrzés, vitalitásfejlesztés területeken), a tai chi flow 20 alapformáját és a formagyakorlatok alapjait, a tai chi chuan gyakorlás alapvető képességeit és elveit.Bővebben a tematikát lásd alább, képzés tartalmaz még 5 egyéni személyes konzultációt is. A Tai Chi flow (TCF) rendszer vázát bemutatja a Flow szériák modul, ez egy párlat és bemutató jellege van, a gyakorlás szempontjából fontosabb a TCF és Sárkány modulok 8-8 alkalomban testbe égetik a gyakorlás keretrendszerét és bemutatják lehetőségeit, a tai chi formavilágot, képességeket, alapelveket. A Életenergia (qi) és Életerő (jing) modulok kiegészítik a gyakorlás vázát a belső tartalommal és életviteli ismeretekkel, miközben chi kung gyakorlatokat tanulsz a tai chi gyakorlás mellé. A flow koncpeció ill. a flow szériák gyakorlása végig visszatérő központi gerincként jelenik meg minden modulban.

Így kínál teljes egészet, mintegy fél év alatt, amennyiben a tempó az ideális heti 1 lecke, mind tanulásban, mind egyéni gyakorlásban. Minden alkalommal gyakorlunk testi szinten, és elméletet is veszünk, minden modulban más és más rész lesz hangsúlyosabb. Minden alkalom 80 perc gyakorlás és 10 perc elmélet, a kiegészítő kurzusok (életenergia, és életerő) során több 30% az elmélet.

Mit kapsz a képzésen

Szakmailag:

 • Tai Chi flow széria mátrix, amely egy gyakorlatrendszer 20 formával ás 4 nehézségi szinttel
 • Bian (Tavasz visszahozatala) chi kung gyakorlatsor
 • Földelő és gyűjtő chi kung gyakorlatok
 • 5 elem chi kung gyakorlatok és meridián masszázsok életvezetés és egészségmegőrzés kapcsán
 • 5 elem rendszer ismeretek
 • Belső harcművészet alapjai
 • Életenergia (Qi/Chi) és Életerő (Jing) művelés alapelvei
 • Sárkány chi kung gyakorlatsor
 • Tai Chi chuan kisforma és bevezetés a Tai Chi chuan gyakorlásba
 • Tai Chi alapismeretek, alapelvek és képességek

Életvitelben, kockázatok és mellékhatások:

 • jobb egészségi állapot, vitalitás szint és kevesebb betegség
 • stresszmentesebb élet, kevesebb feszültség
 • több erő, stabilitás és földeltség
 • fejlettebb testtudat és mozgáskultúra
 • fókuszáltabb figyelem
 • relaxáltabb pihenés képessége, jobb alvásminőség
 • erősebb jelenlét és hatékonyság
 • áramlásélmény képessége testben és tudatban
 • mélyebb önismeret és emelkedettebb életminőség
 • több öröm, elégedettség és energia az életben

TEMATIKA – az chi kung és tai chi képzés online elméleti és gyakorlati moduljainak bemutatása

1. Tai Chi flow szériák és szintek.  A tanfolyam egyszerű, könnyen tanulható, ismétlődő mozgássorokkal felkészít a tai chi gyakorlásra. A flow szériák segítségével megismerheted az alapvető sruktúrális és mozgási alapelveket, a mozgások pályáit, a test-tudati izolációkat, a tér és testhasználat lehetőségeit a tai chi alapelvek mentén. Továbbá elősegíti a test merevségeinek oldását, az áramlás feltételeinek kiépítését, a chi érzékelését, mozgáskultúránk organikussá tételét. A flow szériák felkészítenek a formagyakorlatra, minden leckében tanulsz alapformákat (20db), alapelveket (8-10db) és képességeket (4db: kp vezérelt-, izolált-, inverz-, hullám mozgás) + mindezekről elmélet. 

2. Életerő fejlesztés chi kung és tai chi kurzus.  Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik a téli időszak, víz elem, vitalitás és életerő fejlesztés (Jing Kung), félelmek és depresszió leküzdése, tüzesítés, emésztés, vese és hólyag funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést a téli koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak télen végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életerő és fiatalság mindig jól jön, nem csak télen! Flow szériák és belső tűz ébresztés, vitalizáló gyakorlatok, masszázs, stabilizáló gyakorlatok.

3. Tai chi flow alaptanfolyam. Chi Kung: bemelegítő, kimozgató, energizáló, egészségmegőrző gyakorlatok, képességek fejlesztése

Flow: chi érzékelést és az áramlás tapasztalását célzó alapelvek és Tai Chi flow gyakorlat soro

Organikus mozgáskultúra: struktúra, tartás, mozgás, lépésgyakorlatok, állat esszenciák révén testtudatosság és mozgáskoordináció fejlesztés

Tai Chi: testi alapelvek és formagyakorlat alapjai, lassú, lágy, íves mozgások mentén, amely testi-lelki feszültségoldó, energetizáló hatással bírnak

4. Életenergia művelés chi kung és tai chi kurzus.  Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik az őszi időszak, fém elem, gyűjtés és elengedés jegyében, chi / életenergia fejlesztés (Chi Kung), a szomorúság, a tüdő és vastagbél funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést az őszi koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak ősszel végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életenergia / chi mindig jól jön, nem csak ősszel!

5. Sárkány chi kung és tai chi alapok tanfolyam. A sárkány mozgásforma az 5 elem / 5 állat chi kung része, organikusan kígyózó, spirálisan, vég nélkül örvénylő mozgásforma, több variánssal és lépésekkel. Csípők és derék területén dolgozik, valamint a szerveket masszírozza. A sárkány energiája feltölt, tüzet ébreszt, szenvedélyes és zabolátlanságából adódóan lehet destruktív is, ezért meg fogjuk zabolázni, mert megszelídítve támogatja átalakulásodat, felemelkedésedet. A tanfolyamot kiegészítik egyéb állat- és mozgásformák, hogy a Tai Chi alapelveket, képességeket és test-tudati munkát gyakoroljuk, továbbá elősegítsük a test merevségeinek oldását, az áramlás feltételeinek kiépítését, mozgáskultúránk organikussá tételét.

5. Életerő fejlesztés chi kung és tai chi kurzus.  Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik a téli időszak, víz elem, vitalitás és életerő fejlesztés (Jing Kung), félelmek és depresszió leküzdése, tüzesítés, emésztés, vese és hólyag funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést a téli koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak télen végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életerő és fiatalság mindig jól jön, nem csak télen! Bővebb infó itt.

A KÉPZÉSRŐL

Miért jó neked?
Ha érdekel a chi kung és tai chi világa, alapelvei, a gyakorlarendszerek és képességek, az egészségmegőrzés, az energetika, az önismeret és a belső erő/harcművészet mibenléte. Itt megtanulhatod az alapokat és a megismerheted a további lehetőségeket. Mozgáskultúrával ismerkedsz, amely ellazít, feltölt és fejleszt testi és tudati szinten is. Flow azaz áramlásélményhez segít, amely oldja a nehézségeket és akadályokat mind bensődben, mind körülötted az életben. Megtanítja a földeltség alapelveit, hogy az életben is stabil tudj maradni bármily kihívások közepette. Testhasználatot tanulsz, amely hatékonyságot és jobb közérzetet eredményez hosszú távon. Megértheted test és tudat összefüggéseit, megértheted jobban önmagadat és hogy hogyan tudsz változni. A gyakorlás során a tudatod könnyűvé és derűssé válik, jelenléted felerősödik.

Ha érdekel, hogy a klasszikus vs. modern és a keleti vs. nyugati bölcselet hogyan férnek meg egymás mellett. Ha szeretnéd életedet stresszmentesebbé, kiegyensúlyozottabbá, testedet egészségesebbé, vitálisabbá, elmédet nyugodtabbá, fókuszáltabbá tenni. Ha szeretnéd belső erődet fokozni, komfortzónádat, teherbírásodat, tűréshatáraidat kitágítani, közérzeteden javítani. Ha érdekel hogyan tudod ezt saját életedben akár preventív, akár konkrét problémák, betegségek esetén gyógymódként alkalmazni érintve a főbb élettani területeket.

Bővebb a pozitív hatásokról..

Kinek szól?
Az chi kung és tai chi képzés online teljes folyamata az általános bevezetésen túl egy egy témába mélyebben is bevezet. Úgy van felépítve és igyekszem úgy átadni, hogy mindenféle gyakorló, törekvő, a kezdőbbek és haladóbbak vagy oktatók / szakemberek is egyaránt tudjanak belőle meríteni és gazdagítani praxisukat megfelelő gyakorlatokkal vagy ismeretekkel. A túl keleties, vagy túl szakmai fogalmakat, koncepciókat is igyekszem nyugati és modern analógiákkal megvilágítani, új kontextusba helyezni, mert számomra – mint összehasonlító vallásbölcsész számára – mindig fontos, hogy egy koncepció hogyan állja meg a helyét modern világunkban és mennyire alkalmazható vagy alkalmazott tudásról van szó, pontosabban mennyiben válhat azzá saját életünkben itt és most.

 • ajánlom kezdőknek, ha keresed a chi kung és tai chi világában a helyedet, az alapokat sajátíthatod el és kitekintést kapsz a gyakorlás lehetséges további irányaira
 • ajánlom újra kezdőknek, haladóknak, ha régebb óta gyakorolsz, de hiányzik számodra a szellemi perspektíva, hogy mit is gyakorolsz és miért!
 • ajánlom, mint továbbképzés, hiszen a tematika széleskörű
 • ajánlom pszichológusoknak, terapeutáknak, önismereti szakembereknek, akik rendelkeznek már szemléletmóddal, de testük kevésbé integrált ebben vagy testtudatos gyakorlatokat, eszközöket szeretnének beépíteni praxisukba
 • ajánlom meditálóknak, buddhistáknak, akik túl szellemivé váltak, de a testük ezen kívül rekedt és szeretnének földeltebbek lenni és jobban megérteni a test bölcsességét és tanításait
 • ajánlom azoknak, akik egy-egy stílus vagy irányzat (yang, chen, wudang, itc, taoista, chi kungok..) követői és szeretnének ebből kitekinteni és jobban rálátni az egészre, az integrál szemlélet igyekszik nem ragaszkodni egyedüli és kizárólagos interpretációkhoz, hanem tágabb teret nyit az értelmezésre, saját forrásaim legalább 3 helyről táplálkoznak
 • a képzés szeretne nem csak a fizikai aspektusra koncentrálni, de mégis törekszik földelt és pragmatikus maradni – átszellemült Test
 • a képzés szeretné a chi kung és tai chi felsőbb szintjeit is bemutatni, ám mégis törekszik kerülni a túlzott misztifikációt és eloszlatni az esetleges túl ezoterikus, kultúridegen ködöt eloszlatni – megtestesült Szellem

Miben más egy képzés, mint a rendszeres órák?
– lehetőséget nyújt jobban elmélyedni egy-egy témában
– a kellő idő segíti az elmélyülést és a tapasztalatok beépülését, sajátélménnyé válását, az elmélet és koncepció leülepedését, amely a gyakorlásodnak és átalakulásodnak is keretrendszert ad
– az elköteleződés és rendszeresség mindig meghozza a gyümölcsét: éberebb jelenlét, nagyobb kitartás, erő, egészség, tudatosság és fókuszáltság az életben is – mindenből annyit tudsz kivenni, amennyit beletettél!
– a gyakorlás mellett elméleti ismereteket is kapsz, ami segít, hogy megértsd, mit miért csinálunk a gyakorlás során

Oktató képzés?
– ez a képzés nem jogosít fel téged, hogy oktass, sokkal inkább kellő mélységet és kontextust a chi kung és tai chi rendszerének megértéséhez és lehetőséget saját gyakorlásod elmélyítéséhez, mert ez elsődleges feltétele, hogy sikeres oktató légy, ha már oktatsz nyilván beépítheted a tanultakat
– nem arra készít fel, hogy ismereteid gyarapítsd, az ismeretek mindig a gyakorláshoz adnak keretet és jobb megértést, a gyakorlás élővé válását szolgálják, ezért nem túl sok, csináld meg a formát 1000x és nem marad kérdés!
– a képzés nem helyez hangsúlyt olyan dolgokra, amit több helyütt tanulhatsz és inkább személyes jelenlétet kívánnak (pl. formagyakorlat tanulás, anatómia, pedagógia, órafelépítés) viszont hangsúlyt helyez a részek helyett az egész szemléletére (holisztikusság és integrál szemlélet), a chi kung és tai chi pszichológiájára és filozófiájára (mert bár a testnél kezdődik, de nem ott ér véget, a test kapu), az önismereti és önátalakítási aspektusra (belső alkímia), testtudat fejlesztésre, test és tudat analógiáira (tudás a fejben, bölcsesség a testben van), keleti és nyugati tanítások, kulturális különbségek és analógiák megvilágítására, a meditatív elmélyülésre és jelenlét (mindfulness) gyakorlásra

Online, távoktatásban?

Az online hozzáférés youtube videók formájában tetszőleges időpontban felhasználható, többször is megtekinthető, ha ismételni szeretnéd és örökre szól, tehát később ismét felhasználható.

Mik az előnyei:

 • szabadon oszthatod be az idődet és a kívánt tempóban tudsz haladni külső sürgetettség nélkül, bár mégi kapsz egy keretet és személyes figyelmet
 • ismételhető a tananyag, hiszen tetszőlegesen újra elvégezheted, megnézheted
 • ha vidéken élsz és az utazás problémás, emiatt nem megoldható rendszeres jelenléted
 • ha a rendszeresség problémás, mert munkád vagy egyéb elfoglaltságod miatt és rapszodikusan tudnál csak jelen lenni
 • előre kipróbálhatod, megtekintheted az ingyenes részeket mielőtt elköteleződnél

Mik a hátrányai:

 • ha lusta vagy és magadat nem tudod motiválni, nem lesz külső motivációs erő, ahogy egy élő órán, de a folyamat kísérve lesz, így mégis lesz egy keret és tempó, amihez igazodhatsz
 • az állandó oktatói korrekció hiánya, emiatt javaslok időnként konzultációt a bennefoglaltakon felül is

Mi lesz ÉLŐBEN?

3x is találkozunk szombatokon egész napos gyakorlónapokon, hogy a tanult anyagot együtt is átismételjük, pontosítsuk és személyes korrekciókat tegyek, illetve együtt időzzünk a személyes jelenlét varázsában, ne csak a monitoron keresztül. Az élő gyakorló napokra akkor is fel tudsz jönni, ha vidéken laksz és nem kötelezőek, a képzésnek nem feltétele a személyes jelenlét, ez csak egy plusz opció, amivel lehet élni.

Terv szerint januárban, áprilisban és júniusban lesznek élő gyakorló napok Bp-en a Déli pu-nál.

A képzés díja

 • Heti 1 alkalom: tanfolyamoknál 90perc (80p gyakorlat és 10p elmélet), kurzusoknál 70% gyakorlat, 30% elmélet
 • Teljes képzés: 6 hó, 5 modul + 5 egyéni konzultáció + jegyzetek
 • Javaslat: heti 1 alk. + 1 egyéni gyak. = 40+ h képzés + 40h sajátélmény fél év alatt
 • A képzésre jelentkezni jan.-i és szept.-i határidőig lehet, a jelentkezők együtt kezdik és a teljes 6 hónapos folyamat kísérve lesz, amelyről alább olvashatsz.
 • A teljes képzés értéke az 5 modul 54.000 Ft + az egyéni konzultációk 5 x 5.000 Ft, azaz 79.000 Ft.
 • A képzés early bird díja 59.000 Ft, azutáni jelentkezés esetén 69.000 Ft.
 • Részletfizetés lehetséges, érdeklődj emailben.
 • Ha bármely modult már elvégezted nálam korábban, mivel a jog örökre szól, annak díját beszámítom.
 • A jelentkezés feltételeit lásd alább.

Jelentkezés és részvétel

A képzésre jelentkezni itt tudsz: http://online.adamkadmon.hu/course/tai-chi-flow-alapkepzes-chi-kung-es-tai-chi-integral-szemleletben/

A folyamat kísérésről és januári startról

A képzésre jelentkezési határidő után már jelentkezni nem lehet, hiszen egy közös, diktált tempójú, kísért folyamatban vesznek részt a jelentkezők, mint egy zárt csoportban.

A kísérés módja:

 • zárt Fb csoportban vagyok a résztvevőkkel, amely teret ad a kérdéseknek, tapasztalatok megosztásának, részletek megbeszélésének és közös motivációs forrás egymás számára a gyakorlás kapcsán
 • Q&A azaz Kérdezz-felelek sessionok minden modul kapcsán
 • egyéni konzultáció minden modul kapcsán
 • élő egész napos alkalmak
 • kiegészítő jegyzetek

Betekintés a chi kung és tai chi képzés online tananyagba

Megtekintheted és kipróbálhatod minden modul ingyenes betekintő leckéit a Tananyag fül alatt: itt.

Csatlakozz itt és küldöm az ingyenes tai chi videókat, amely a képzés bevezetője.

Az oktatóról

Sápi Ádám,
chi kung, tai chi, jóga oktató, buddhista dharmatanító, harcművész, mozgásterapeuta

Chi kung, tai chi, kung fu gyakorlást 2007 óta végzek. 2011 óta tanítok jógát, 2013 óta Bian, 8 brokát és évszakspecifikus meridián és 5 elem alapú chi kung gyakorlatokat, 2014-ben nemzetközi Integral Tai Chi oktatóit szereztem, tanítottam integrál tai chi 10 formát és flow szériákat, tui shout (ragadós kezek, partnerwork) és tai chi chuant (Buddhista Főikolán, Arany Hegy, Compass Hungary egyesületekben és több stúdióban Bp-en). 2017 óta állt össze bennem a Tai Chi Flow koncepció, amelyet azóta tanítok itthon és külföldön is, 2019-re lett belőle kidolgozott rendszer, amely hazaköltözésem óta a legfontosabb projektem több éves képzési tervvel, iskolaszerű működéssel, lehetőséget teremtve több fronton is tanulásra, képzésekre, gyakorlásra rendszeres órák, workshopok, tanfolyamok és táborok-elvonulások formájában, online és offline, Budapesti és vidéki jelenléttel egyaránt. Bővebben rólam és egyéb tevékenységeimről itt.

Rólam bővebben: http://taichiflow.hu/contact/

Facebook: https://www.facebook.com/tai.chi.flow.tcf

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLh8Q1By_Wpq9q5J2gI9vaZSP-UqQEJrbb

Tai Chi témájú írásaim: http://taichiflow.hu/tudastar/

Tai chi oktatásról: http://taichiflow.hu/tai-chi-oktatas/

Tai Chi flow rendszerről: http://taichiflow.hu/tai-chi-flow/

Visits: 438 | Today: 0 | Total: 39822