Tai Chi flow tábor 2023. júl. 26–30.

(see english version below)

Idén 5 napos, mert többet akartatok a jóból!

Idén is lesz alkalmad a Tai Chi flow táborban chi kung, integral tai chi és tai chi chuan gyakorlásra is. Hosszabb, rövidebb formák, belső és külső munka, klasszikus és modern megközelítéseket integrálunk. Foglalkozunk flow-val, állat mozgás esszenciákkal, a test áramlásának akadálytalanításával, páros gyakorlatokkal, egészségmegőrzéssel, energetikával, meditációval, bodyworkkel, fűszerezve némi önismereti munkával és némi elmélettel, ahogy szoktuk.

Várunk tehát kezdőket, haladókat, a tábor programját úgy állítottuk össze, hogy mindenkinek legyen módja, (ki)kapcsolódni, feltöltődni, és tapasztalatokat mélyíteni.

Nézz tábori videókat

Tai Chi flow tábor program

Ádámtól:

Idén kiemelt témám a testtudat, azaz test és tudat viszonya! Megvizsgáljuk mi is az, mire jó neked, hogyan és miért fejlesztjük. Elméletben és gyakorlatban is körüljárjuk a témát. A gyakorlatainkat is erre hegyezzük ki, lesznek szokás szerint flow szériák, chi kung, tai chi lépések, technikák, formagyakorlat és párosgyakorlatok is. A formagyakorlat most a 48-as forma részlet lesz, az újaknak is egész, a haladóbbak pedig kiegészíthetik már tanult részekkel. Forma kapcsán foglalkozunk szimbolikával is a tigris kapcsán az erővel és testtel, a majmok kapcsán az elmével, tudod Test és Tudat! Foglalkozunk a test törvényeivel, szimbolikájával és a fejnehézség vagy fejbezártság problémájával is, sőt a táplálkozással is. Küzdünk, nevetünk, együtt vagyunk, tapasztalunk és tanulunk, fejlődünk, mivel testbe vagy Te is zárva, mindenféleképpen javadra válik, amit itt tanulsz, bárhol is akarod kamatoztatni, hiszen ez a tai chi alkalmazható akar lenni, ne feledd!

Palkó:

Idén újra visszakapcsolódunk a légzésünkhöz és azon keresztül közelítjük meg az integral tai chit. Megcélozzuk, hogy a mozgás ne izomból és akaratból történjen, hanem az áramlásra való ráhagyatkozásból. Ehhez szükségünk lesz a szokásoktól való elrugaszkodáshoz, meg persze arra, hogy a testünkben tárolt feszültség csökkenjen. Ezert idén nagyobb hangsúlyt fogunk helyezni a nyújtásra.

Részletek

Helyszín: Tinnye Magház (Piliscsaba mellett, Bp-től 35 km)
Időpont: kezdés szerda reggel 10h, befejezés vasárnap dután 18h
Szállás: 3-5-7 ágyas szobákban, teltház esetén sátorban
Gyakorlás: Szabadban, fedett gyakorló térben, a ház körül zöldben, rossz idő esetén a ház aulájában. Napi 4x: reggel, délelőtt, délután, este.

Ösztöndíjjal és last minute hétvégi részvétellel is!

  • 5 napos részvétel ösztöndíjjal féláron 1 fő számára elérhető, ez 50.000Ft, a 100.000 helyett.
  • 3 napos hétvégi részvétel 2 fő számára elérhető, ez 60.000Ft

Kedvezményes hozzájárulás: 85.000Ft

-5 fő számára elérhető ez a lehetőség, akiknek a jelenlegi helyzetben nehézséget okoz a teljes díj kifizetése
-ez esetben segíts be kérlek a konyhában egyik nap

Normál hozzájárulás: 100.000Ft

-A hozzájárulási díj tartalmazza a szállást, napi 3 étkezést és napi 4 programot a tábor 5 napjára.

Támogatói hozzájárulás: 125.000Ft

-ezzel támogatod, hogy lehetővé tegyük a kedvezményes díjat mások számára
-ez esetben egy személyes konzultáció jár ajándékba 2023-ban

Jelentkezés:-előzetes regisztráció emailben és 30e Ft helyfoglaló utalása (a helyfoglaló 50%-ban visszatérítendő júl. 3-ig történő lemondás esetén, és vissza nem térítendő ezutáni lemondás esetén, azonban másra átruházható)
-jelentkezni: sadam.kadmon@gmail.com
-jelentkezési határidő: júl. 10! még van 2 hely..

Csatlakozz Facebookon is!

Várunk:
Pluhár Pál – tai chi / chi kung oktató, mozgásterapeuta
Sápi Ádám – tai chi / chi kung oktató, jóga oktató, mozgásterapeuta, buddhista tanító

Még több tábori videó itt.

Olvasd mások élménybeszámolóit.

Olvass cikkeket Tai Chi témában.

Mi az a Tai Chi flow? Módszer, iskola, közösség: http://www.taichiflow.hu

>>English Version<<

Tai Chi flow retreat

Tai Chi flow retreatTai Chi flow – a method, school and community – movement culture, healthcare, energetic work, self development, inner alchemy, martial art, meditation, philosophy, lifestyle. In classes we warm up and prepare the physical body, then qi gong exercises for the energetic body, then meet the principles of tai chi in practice, we learn short parts of forms and then we bind them into a contiguous, slow motion in order to attain flow. We also practice with partner to develop listening/perception, and looking for the obstacles/blocks of your flow, and to learn how to use “soft/smart” force instead of stiffness and resistance, how to let go of tension and stress.We will introduce Tai Chi flow concept, you can have the basics and the knowledge to practice it alone afterwards. For advanced practicioners we will provide more details in order to deepen their practice, how to reactivate and use the forms again. Furthermore we would like to widen your approach with related energetic works, qi gong, meditation, flow, health care, self discovery, sharings and background theories.

Check videos above!

Accomodation: 3-5-7 beds rooms
Contribution: 85000/ 100.000 / 125.000 HUF
Registration: sadam.kadmon@gmail.com


Join on FB!

Instructors:
Pluhár Pál & Sápi Ádám tai chi instructors, movement therapists 

tcf_en_abra
Visits: 1193 | Today: 0 | Total: 102368