Mik a Tai Chi flow összetevői

TCF a yang stílusú Tai Chi Chuan (Taijiquan), az Integral Tai Chi és Chi Kung (Qi Gong) fúziója, a TCF modulárisan felépített, többféle fejlődési modellt és Tai Chi aspektust kínáló koncepció: mozgáskultúra, egészségmegőrzés, energetika, önismeret, önfejlesztés, belső alkímia, harcművészet, meditáció mozgásban, filozófia, spirituális út, életstílus.

Az órákon felkészítjük a fizikai testet, chi kung gyakorlatokkal műveljük az energetikát, majd a tai chi alapelvekkel foglalkozunk mozgásban, formagyakorlatokat tanulunk, amely során képességeket fejlesztünk, a test és tudat flow állapotait keressük, oldjuk a merevséget, feszültséget, stresszt, így keressük bennünk és körülöttünk az áramlás akadályait. Páros gyakorlatok során finomodik az érzékelésünk, érzékenységünk és kapcsolódáskészségünk. Fokozatosan ismerkedünk a lágy/okos erő, a nemellenállás, nemragaszkodás és a nemcselekvő cselekvés művészetével.

A TCF gyakorlásban megismerheted a Tai Chi szellemiség lényegi alapelveit, kvalitásait és képességeit, mint: nyugalom a mozgásban, áramlásban lét, ellazultság, középpontosultság, földeltség, föld és ég viszonya, könnyűség, lágyság, körkörösség, rugalmasság, erőfeszítésmentesség, nemellenállás, struktúra, kapcsolódási minták, erő arcai, tan tienek (központjaink) művelése, vízminőség..

Visits: 1083 | Today: 2 | Total: 118510