Tanfolyamok

Alább láthatod a tai chi tanfolyamok általános leírását. Az aktuális programlistát konkrétumokkal itt láthatod.

Itt láthatod az online elérhető tanfolyamokat!

Ingyenes anyagok

ingyenes anyagok: chi kung itt, tai chi itt

Bian chi kung tanfolyam

Bian Chi Kung gyakorlatsor: könnyen tanulható, egészségmegőrző, vitalizáló, hosszú élet chi kung, amely életerőt fejleszt és rendezi,támogatja a vesék, az övszervek, a meridiánok működését

Életerő és belső hő fejlesztő gyakorlatok: érintett szervek a vese és hólyag, amelyek támogatásra szorulnak, gyakorlatokkal támogatjuk meg őket

online elérhető itt

8 brokát chi kung tanfolyam

 • a 8 brokát chi kung kezdőknek, újrakezdőknek szól, a legkönnyebb chi kung gyakorlatsort tanuljuk: 8 brokát + légző és emésztő gyakorlatok
 • 3E: több Energia, Erő, Egészség
 • plusz légző és emésztő gyakorlatok a jobb immunitásért és belső hőért
 • Online elérhető itt

Chi gyaloglás tanfolyam (8 alkalom)

Online is elérhető.

Sétálj az egészségedért, feltöltődésért, jó kedvedért!
Ha ismered egy jó séta áldásos hatását akkor azért ajánlom, ha pedig nem akkor azért! Bárki csinálhatja, aki tud sétálni.Eleged van a covidból és az otthonülésből, kitörnél már? Ez egy online instruált program, de szabadtéren csinálod, ahol neked szimpatikus, amikor neked szimpatikus!Mottó: “Mindenek felett ne veszítsd el gyaloglás iránti vágyadat! Minden nap belesétálom magam a jó közérzetbe, és elsétálok minden betegség elől. Besétáltattam magam a legjobb gondolataimba és tudom, hogy egyetlen gondolat sem lehet annyira gondterhelt, hogy ne sétálhatnék el előle!”
– Soren Kirkegaard

Mitől chi? Ez egy gyaloglás módszer tai chi alapelvek mentén, amely speciális technikákkal egészíti ki a mozgásodat a következő területeken:

 • Energetika: ahelyett, hogy elfáradnál a mozgástól, feltölt!
 • Biomechanika: testi adottságaink és a gravitáció elszenvedése helyett azok optimális kiaknázása céljaink érdekében!
 • Test-tudatosság: séta közben, hol a figyelmed?
 • Légzéstechnika: felszínes helyett elmélyült és teljeskörű légzés stresszt old, feltölt, fókuszál

Online elérhető itt.

Tai Chi kard tanfolyam (12 alkalom)

Online nem végezhető, jelenlétet igényel!

A tanfolyamon a kardforgatás alapjaiba nyújtanék betekintést, ezt megalapozandó foglalkozunk strukturális gyakorlatokkal, ízületi sor funkcióival és megfelelő használatának lehetőségeivel, kp és periféria viszonyával és hullám mozgás képességével. Sok testbölcsesség és testtudat, tartás javítás, fasciális szemlélet, tenszegritás és biomechanika elvek és lehetőségek a testben.
Miért jó ez neked? Mindezek során megérthetjük és megtapasztalhatjuk hogyan áramlik az erő és energia a testben és hogyan nem. Akár Chi Kungozol akár az életben, hogyan tudod őrizni az energiát, esetleg gyarapítani azt és hogyan pazarolni. A kard a test meghosszabbítása, egy újabb ízület, ha megérted az ízületeidben rejlő lehetőségeket, kibontakozik számodra a kardtáncoltatás művészete.
Hogy hol találkozik a testhasználat, a harcművészet és a zen szelleme? A kardban. A kard messze több, mint csak fegyver. Ízelítőül mesélnék mi is a kard útja számomra: a kard művészete belső út a középpontba, szándék művelés, önmagam átalakítása, találkozás a belső erővel a mozdulatlan tudat megismerése. A kard vág, elvág hagyományosan az ártó energiákat, buddhisztikusan a tudat kibontakozásának akadályait, a zavaró érzelmeket és kötő erőket. A szakrális ikonográfiában gyakran lefejez, szimbolikusan az egotól választ el. Szétválaszt, jót és rosszat. Harcművészeti szempontból az akarat, a szándék megnemesítésének eszköze. Az elme lecsendesedik és kristály tiszta fókuszt, céltudatosságot, döntés és precíziós készséget fejleszt. Használata során kibontakozik az 5 elem tan az 5 féle kardtechnika révén.
A tanfolyam anyaga: bemelegítés, alapelvek, képességek és flow gyakorlás, majd a kardhasználat, forgatás alapjai, a kard internalizációja (bensővé tétele) és egy rövid formagyakorlat tanulása.

Tai Chi tanfolyam kezdőbb (8 alkalom)

Nagyrészt végezhető online, de a folytatáshoz konzultáció és egyéni gyakorlás szükséges lesz!

A tanfolyam bevezetést nyújt, ahol megismerheted Tai Chi többféle oldalát:

 • Chi Kung: bemelegítő, kimozgató, energizáló, egészségmegőrző gyakorlatok, képességek fejlesztése
 • Flow: chi érzékelést és az áramlás tapasztalását célzó alapelvek és Tai Chi flow gyakorlat sorok
 • Organikus mozgáskultúra: struktúra, tartás, mozgás, lépésgyakorlatok, állat esszenciák révén testtudatosság és mozgáskoordináció fejlesztés
 • Tai Chi: testi alapelvek és formagyakorlat, lassú, lágy, íves mozgások mentén, amely testi-lelki feszültségoldó, energetizáló hatással bírnak

A Tai Chi flow gyakorlás során felkészítjük a fizikai testet, chi kung gyakorlatokkal műveljük az energetikát, majd a tai chi alapelvekkel foglalkozunk mozgásban, formagyakorlatokat tanulunk, amely során képességeket fejlesztünk, a test és tudat flow állapotait keressük, oldjuk a merevséget, feszültséget, stresszt, így keressük bennünk és körülöttünk az áramlás akadályait. Fokozatosan ismerkedünk a lágy/okos erő, a nemellenállás, nemragaszkodás és a nemcselekvő cselekvés művészetével.

Tai Chi alap tanfolyam

Részben végezhető online, nagyrészt jelenlétet igényel!

A tanfolyam lényegében a kezdő tanfolyam, bevezetést nyújt az alapokba, de ez egyszeri, hosszabb, egész napos alkalom, ahol megismerheted Tai Chi flow többféle oldalát még széleskörűbben, de az időből adódóan kevesebb elmélyüléssel, mint a 8 alkalmas tanfolyamon.

Tai Chi tanfolyam haladóbb (8-12 alkalom)

Online nem végezhető, jelenlétet és chi kung / tai chi tapasztalatot igényel!

A tanfolyam az alapokon túl további felfedezést nyújt, ahol tovább mélyülhetsz és művelheted a Tai Chi többféle oldalát:

 • Chi Kung: energetika és vitalitás fejlesztés komolyabb szinten, nehezebb, hosszabb gyakorlatsorok
 • Flow: az áramlásban lét továbbfejlesztése, testi akadályok elhárítása, több alapelv és felsőbb flow szériák (2-es, 3-as)
 • Organikus mozgáskultúra: az alapvető irányok, pályák és struktúra megismerése után, komplexebb mozgás, lépésgyakorlatok, további állat esszenciák révén haladóbb képesség fejlesztés plusz közben egyre több belső munka légzéssel és figyelemmel, összpontosítással
 • Tai Chi: energetikai és szellemi alapelvek, hosszabb formagyakorlat, alkalmazásai, páros gyakorlatok és ismerkedés a lágy/okos erővel

Sárkány chi kung és tai chi alapok tanfolyam – 8 alkalom

Online is végezhető!

A sárkány mozgásforma az 5 elem / 5 állat chi kung része, organikusan kígyózó, spirálisan, vég nélkül örvénylő mozgásforma, több variánssal és lépésekkel. Csípők és derék területen dolgozik, valamint a szerveket masszírozza. A sárkány energiája feltölt, tüzet ébreszt, szenvedélyes és zabolátlanságából adódóan lehet destruktív is, ezért meg fogjuk zabolázni, mert megszelídítve támogatja átalakulásodat, felemelkedésedet. A tanfolyamot kiegészítik egyéb állat- és mozgásformák, hogy a Tai Chi alapelveket, képességeket és test-tudati munkát gyakoroljuk, továbbá elősegítsük a test merevségeinek oldását, az áramlás feltételeinek kiépítését, mozgáskultúránk organikussá tételét.

Tai Chi Flow szériák tanfolyam, kezdő – haladó szintekkel

Online tanfolyam 4 résszel, 4 szériával, 4 szinttel!

A tanfolyam egyszerű, könnyen tanulható, ismétlődő mozgássorokkal felkészít a tai chi gyakorlásra. A flow szériák segítségével megismerheted az alapvető sruktúrális és mozgási alapelveket, a mozgások pályáit, a test-tudati izolációkat, a tér és testhasználat lehetőségeit a tai chi alapelvek mentén. Továbbá elősegíti a test merevségeinek oldását, az áramlás feltételeinek kiépítését, a chi érzékelését, mozgáskultúránk organikussá tételét. A flow szériák felkészítenek a formagyakorlatra, minden leckében tanulsz tőformákat (20db), alapelveket (8-10db) és képességeket (4db: kp vezérelt-, izolált-, inverz-, hullám mozgás). Online elérhető itt.

Életenergia művelés chi kung és tai chi tanfolyam

Minden évben ősszel tartom, de online is végezhető az év során! 30% elméleti résszel.

Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik az őszi időszak, fém elem, gyűjtés és elengedés jegyében, chi / életenergia fejlesztés (Chi Kung), a szomorúság, a tüdő és vastagbél funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést az őszi koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak ősszel végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életenergia / chi mindig jól jön, nem csak ősszel!

Életerő fejlesztés chi kung és tai chi tanfolyam

Minden évben januárban tartom, de online is elérhető az év során! 30% elméleti résszel.

Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik a téli időszak, víz elem, vitalitás és életerő fejlesztés (Jing Kung), félelmek és depresszió leküzdése, tüzesítés, emésztés, vese és hólyag funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést a téli koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak télen végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életerő mindig jól jön, nem csak télen! Online elérhető itt.

Visits: 2379 | Today: 4 | Total: 118509