Tanfolyamok

Alább láthatod a tai chi tanfolyamok általános leírását. Az aktuális programlistát konkrétumokkal itt láthatod.

Itt láthatod az online elérhető tanfolyamokat!

Tai Chi tanfolyam kezdőbb (8 alkalom)

Részben végezhető online, konzultáció és egyéni gyakorlás szükséges idővel!

A tanfolyam bevezetést nyújt, ahol megismerheted Tai Chi többféle oldalát:

  • Chi Kung: bemelegítő, kimozgató, energizáló, egészségmegőrző gyakorlatok, képességek fejlesztése
  • Flow: chi érzékelést és az áramlás tapasztalását célzó alapelvek és Tai Chi flow gyakorlat sorok
  • Organikus mozgáskultúra: struktúra, tartás, mozgás, lépésgyakorlatok, állat esszenciák révén testtudatosság és mozgáskoordináció fejlesztés
  • Tai Chi: testi alapelvek és formagyakorlat, lassú, lágy, íves mozgások mentén, amely testi-lelki feszültségoldó, energetizáló hatással bírnak

A Tai Chi flow gyakorlás során felkészítjük a fizikai testet, chi kung gyakorlatokkal műveljük az energetikát, majd a tai chi alapelvekkel foglalkozunk mozgásban, formagyakorlatokat tanulunk, amely során képességeket fejlesztünk, a test és tudat flow állapotait keressük, oldjuk a merevséget, feszültséget, stresszt, így keressük bennünk és körülöttünk az áramlás akadályait. Fokozatosan ismerkedünk a lágy/okos erő, a nemellenállás, nemragaszkodás és a nemcselekvő cselekvés művészetével.

Tai Chi alap tanfolyam

Részben végezhető online, nagyrészt jelenlétet igényel!

A tanfolyam lényegében a kezdő tanfolyam, bevezetést nyújt az alapokba, de ez egyszeri, hosszabb, egész napos alkalom, ahol megismerheted Tai Chi flow többféle oldalát még széleskörűbben, de az időből adódóan kevesebb elmélyüléssel, mint a 8 alkalmas tanfolyamon.

Tai Chi tanfolyam haladóbb (8-12 alkalom)

Online nem végezhető, jelenlétet és chi kung / tai chi tapasztalatot igényel!

A tanfolyam az alapokon túl további felfedezést nyújt, ahol tovább mélyülhetsz és művelheted a Tai Chi többféle oldalát:

  • Chi Kung: energetika és vitalitás fejlesztés komolyabb szinten, nehezebb, hosszabb gyakorlatsorok
  • Flow: az áramlásban lét továbbfejlesztése, testi akadályok elhárítása, több alapelv és felsőbb flow szériák (2-es, 3-as)
  • Organikus mozgáskultúra: az alapvető irányok, pályák és struktúra megismerése után, komplexebb mozgás, lépésgyakorlatok, további állat esszenciák révén haladóbb képesség fejlesztés plusz közben egyre több belső munka légzéssel és figyelemmel, összpontosítással
  • Tai Chi: energetikai és szellemi alapelvek, hosszabb formagyakorlat, alkalmazásai, páros gyakorlatok és ismerkedés a lágy/okos erővel

Sárkány chi kung és tai chi alapok tanfolyam – 8 alkalom

Online is végezhető!

A sárkány mozgásforma az 5 elem / 5 állat chi kung része, organikusan kígyózó, spirálisan, vég nélkül örvénylő mozgásforma, több variánssal és lépésekkel. Csípők és derék területen dolgozik, valamint a szerveket masszírozza. A sárkány energiája feltölt, tüzet ébreszt, szenvedélyes és zabolátlanságából adódóan lehet destruktív is, ezért meg fogjuk zabolázni, mert megszelídítve támogatja átalakulásodat, felemelkedésedet. A tanfolyamot kiegészítik egyéb állat- és mozgásformák, hogy a Tai Chi alapelveket, képességeket és test-tudati munkát gyakoroljuk, továbbá elősegítsük a test merevségeinek oldását, az áramlás feltételeinek kiépítését, mozgáskultúránk organikussá tételét.

Tai Chi Flow szériák tanfolyam, kezdő – haladó szintekkel

Online tanfolyam 4 résszel, 4 szériával, 4 szinttel!

A tanfolyam egyszerű, könnyen tanulható, ismétlődő mozgássorokkal felkészít a tai chi gyakorlásra. A flow szériák segítségével megismerheted az alapvető sruktúrális és mozgási alapelveket, a mozgások pályáit, a test-tudati izolációkat, a tér és testhasználat lehetőségeit a tai chi alapelvek mentén. Továbbá elősegíti a test merevségeinek oldását, az áramlás feltételeinek kiépítését, a chi érzékelését, mozgáskultúránk organikussá tételét. A flow szériák felkészítenek a formagyakorlatra, minden leckében tanulsz tőformákat (20db), alapelveket (8-10db) és képességeket (4db: kp vezérelt-, izolált-, inverz-, hullám mozgás).

Életenergia művelés chi kung és tai chi tanfolyam

Minden évben ősszel tartom, de online is végezhető az év során! 30% elméleti résszel.

Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik az őszi időszak, fém elem, gyűjtés és elengedés jegyében, chi / életenergia fejlesztés (Chi Kung), a szomorúság, a tüdő és vastagbél funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést az őszi koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak ősszel végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életenergia / chi mindig jól jön, nem csak ősszel!

Életerő fejlesztés chi kung és tai chi tanfolyam

Minden évben januárban tartom, de online is elérhető az év során! 30% elméleti résszel.

Kezdőknek is ajánlom, mert a gyakorlatok könnyen végezhetőek, haladóknak is ajánlom, mivel a téma specifikus, így ismereteiket és gyakorlati eszköztárukat bővíthetik a téli időszak, víz elem, vitalitás és életerő fejlesztés (Jing Kung), félelmek és depresszió leküzdése, tüzesítés, emésztés, vese és hólyag funkciókörök testi-lelki vonatkozásai kapcsán. Az 5 elem rendszer fényében minden évszakban másképp kell gyakorolnunk, táplálkoznunk és életvitelt folytatnunk, ebbe nyújt bevezetést a téli koncepció. A gyakorlatok természetesen nem csak télen végezhetőek, hanem a fenti témák iránti érdeklődés vagy hiányosságok esetén bármikor, hiszen pl az életerő mindig jól jön, nem csak télen!

Visits: 80 | Today: 1 | Total: 894